tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kuntaihmettelyä

Kunta järjesti tänään keskustelutilaisuuden kuntauudistuksesta Yhteiskoulun auditoriossa. Keskustelu jäi vähän värittömäksi, mutta harmaantunutta oli kuulijakuntakin. Paikalla oli melko tasan 50 henkilöä. Heistä alle 50-vuotiaiksi arvioin tiedotusvälineiden edustajan lisäksi pari naisihmistä (jo kohteliaisuussyistäkin).

Kovasti oltiin itsenäisyyden kannalla, hätätapauksessa on suuntauduttava kolmostietä etelään. Pohjoiseen päin maksumiehiksi vain valtion vankivaunussa, mikäli oikein ymmärsin. Kyröläisyyden arveltiin säilyvän, vaikka mihin kompukseen mentäisiin. Ja auditorioon rohkaistuneiden voimin varmasti perikyröläisyys säilyykin pari vuosikymmentä. Mutta entäs sitten? Kyllä arvelen kyröläisyyden hiukan haalenevan, jahka sen ylläpito jää Facebooksukupolven tehtäväksi.

2 kommenttia:

  1. Ken päättääkään tämän karttaleikkien harmaan alueen kohtalon? Kyröläiset vai ulkopaikkakuntalaiset - arvelen jälkimmäisen ryhmän voiman olevan merkittävässä roolissa kun päätöksenteon hetki koittaa. Mutta... kumpikohan tulee ensin, hämeenkyrön ohitustie jota on vuosikymmeniä odotettu vai kuntauudistus joka vaikuttaa Hämeenkyröön.

    VastaaPoista